‘De Doos’ gaat open: expositie portretten Pandora’s Music Box

Zondag 19 november gaat ‘de Doos’ met 6.543 portretten van Pandora’s Music Box open. In DIG IT UP Gallery opent de expositie “Portretten Pandora’s Music Box”. De opening zal worden verricht door stadsarchivaris Jantje Steenhuis. Plaats en tijdstip: DIG IT UP Gallery, 16:00 uur.

In 1985 vond in de Doelen het new wave popfestival Pandora’s Music Box plaats. Alle bezoekers werden verplicht zich te laten fotograferen bij binnenkomst. Iedereen ging op de foto in speciaal geconstrueerde studio’s in de Doelen. Niet alleen werden alle bezoekers vastgelegd, maar ook de medewerkers van de Doelen en van het festival. Al met al vormt de collectie een uniek en hip tijdsbeeld uit de roerige jaren tachtig, met alle destijds gangbare muziekstromingen.
De foto’s lagen lang opgeslagen bij medeorganisator en oprichter van Mojo Concerts Berry Visser. DIG IT UP herontdekte de foto’s enkele jaren geleden, scande ze en maakt ze nu toegankelijk. Pandora’s Music Box stopte na 1985, maar was met haar vernieuwende en spectaculaire programmering wel een voorbeeld voor andere grote muziekfeesten in Nederland zoals Lowlands.
Een eerste selectie van 135 foto’s is te zien in DIG IT UP Gallery. Het zal de eerste keer zijn dat deze foto’s het daglicht zien, nadat fotograaf John Groot ze ooit opborg in een aantal filmblikken. De doos van Pandora bleek een tijdscapsule met wondermooie portetten.

Graag stellen we het publiek de komende maanden in staat om zichzelf of bekenden te kunnen vinden. We zijn nog aan het crowdfunden om het mogelijk te maken alle 6.543 portretten verder te bewerken, doorzoekbaar te maken op kenmerken en online te zetten.

Opening:
– Zondag 19 november 16.00 uur
– DIG IT UP Gallery
– Schiedamsedijk 62a, Rotterdam